2015. április 4., szombat

Próbák és tételek

Bár a tavaszi szünet nekem már három napja elkezdődött, annyi dolgot kell még megcsinálnom, hogy teljesen olyan érzésem van, minthogyha suliba járnék. Sok fogalmazás írása, a földrajz megyei fordulójára való készülés, történelem projekt... Ettől függetlenül próbálom kiélvezni az itthon töltött órákat, felkelés után órákig heverészek az ágyban, nyugodtan sétálgatok a napsütésben (már amikor süt a nap), és kiveszem a részem a tavaszi nagytakarításból is.
Szorgalmasan csinálom a matek házi dolgozatot... Nem vicc! Kedves matektanárunk, Ica néni (alias Cica néni) jobban aggódik az év végi borzalmas matekjegyeink miatt mint mi, és noha minden évben ötször megígéri, hogy nem lesz több ilyen, minden évben hoz legalább egy otthon megcsinálható, bármilyen segítséggel kiokoskodható lapot. Sajnos/szerencsére néhány 5 IQ szinttel rendelkező osztálytársamat nem érdekli ez a szinte tálcán felkínált hármas vagy négyes jegy, pedig nekik csak annyi lenne a dolguk, hogy leemeljék a fedőt erről a bizonyos tálcáról. Végül is az ő bajuk, és amúgy is, ki vagyok én, hogy kritizáljam őket.
Azért természetesen amiket nem tudunk megoldani egyedül a lapon, tételeket és ilyesmiket pótlólag meg kell tanulnunk. Illetve meg kellene.
--------

Év elején eldöntöttem, hogy idén sok új dolgot szeretnék kipróbálni, és több dologban is szeretném megmérettetni magam. Így hát rászántam magam, és elkezdtem novellát írni.
*Tapsvihar*
Már többször próbálkoztam az írással blogok formájában, de egy idő után mindig feladtam. Vagy idő közben elszállt az ihlet, vagy szimplán meguntam a sztorit, így hát arra gondoltam, hogy miért ne kezdhetném el elölről, és kicsiben? Sajnos nagyon lassan haladok vele, de nem adom fel, ezt b fogom fejezni, ha addig élek is. Az agyamban nagy vonalakban már meg van a történet fele, de még a végéről ötleteim sincsenek.

--------

Rájöttem, hogy az utóbbi időben elég önpusztító életmódot folytatok. Az egész szerda délután kezdődött, amikor megszerettem volna melegíteni egy kis ételt a mikróban. Ez volt az első hiba. Szépen berakom a mikróba az ételt, bezárom az ajtaját, és ekkor rájövök, hogy bizony be is kéne dugni a konektorba. Ez a második hiba. Szépen megfogom a kábelt, bedugom a konektorba, ám ekkor BUMM! A konektor elkezd szikrázni és füstölni, és ugyanebben a pillanatban minden elektromos dolog kikapcsol, mivel a drága mikró lecsapta az áramot is. Miután feleszméltem az első sokkból, akkor vettem észre, hogy a kezem tiszta korom, a fülem meg be van dugulva. Azonnal riasztottam Anyukámat, aki szépen hazasprintelt a munkahelyről, és visszakapcsolta az áramot. Miután elmeséltem neki, hogy mi is történ pontosan, teljesen ledöbbent, és kibökte: ,,Édes kislányom, téged megcsapott az áram."
Ezen már meg sem lepődök. Ugyan kit csapna meg az áram, ha nem engem?! (Költői kérdés, ne válaszoljatok.) Az meg már csak hab volt a tortán, hogy másnap ügyesen megégettem a kezem. Taps-taps Borcsi.

Nektek hogy telik a szünet? Esetleg kíváncsiak lennnétek a novellámra ha elkészül?
További gyönyörűséges tavaszi szünetet mindenkinek! 
Borcsesz

2 megjegyzés:

 1. Szia, Borcsesz!
  Akkor az első blokkoddal kezdem. Ami azt illeti, én ma úgy keltem fel, hogy jó isten, mindjárt itt a vége a szünetnek, és én még csak gondolatban tanultam és készítettem el a házijaimat. Tudom, nem semmi, amit csinálsz, és gratulálok! (A földrajz versennyel kapcsolatban... én ezért rontottam el annak idején az iskolait, hogy ne kelljen továbbmennem és kínlódnom.) A nuku agyú gyerekekkel pedig ne törődj (mondja az, aki mindig felhúzza magát azon, ha az osztálytársai nem tanulnak megfelelően), majd rájönnek egyszer, hogy mi a "szitu".
  A második blokknál sok sikert, én már kilenc éves korom óta írogatok rendszeresen, több, kevesebb sikerrel. Ha gondolod, akkor cserélhetünk e-mailt és megoszthatjuk egymással a próbálkozásainkat! Előre is sok sikert!
  A harmadik blokk... te szegény! Istenem, engem még soha nem csapott meg az áram, csak villogott a kezem alatt egy kissé. Nekem is vannak jó kis sztorijaim, de a tiéd azt hiszem, felül tesz mindenen. Szerencsére komolyabb bajod nem esett, ahogy olvastam. Jobbulást kívánok, ha mégis!
  A szünetem csodás, még. A novelládra pedig... amit a második blokknál említettem.
  Kellemes szünetet kívánok Neked! (csak csínján az áramokkal! :D)
  Puszi, Rózsaszín Királylány

  VálaszTörlés
 2. Szia Panna!
  A tanulásra sajnos én sem tudom rávenni magam, pedig mindjárt itt a szünet vége. Valószínűleg el fogom húzni keddig, akkor meg majd átkozom magam, hogy miért nem kezdtem bele hamarabb.
  Nagyon szívesen váltanék veled e-mailt (már csak azért is, mert ennyi közös van bennünk), szóval ha gondolod akkor írhatsz nyugodtan. Az e-mailem fel van tüntetve az oldalsávban :)
  Nem, szerencsére nincs semmi bajom, nem éreztem semmit. A konektorokat meg messzire elkerülöm :D
  Neked is Kellemes szünetet!
  Ölel, Borcsesz

  VálaszTörlés