2015. augusztus 4., kedd

Könyvtári kedvességek

Gondoltatok már arra, hogy milyen lenne, hogyha egy apró üzenetet találnátok a könyvtárból kölcsönzött könyvben? Vagy esetleg egy rajzot vagy könyvjelzőt, amit később megtarthattok?


Valamelyik nap a Molyon keresgéltem a kihívások közt, és találtam rá erre. Annyira tetszett, hogy elhatároztam, hogy írok belőle egy kis cikkféleséget, hogy könnyebben eljusson olyanokhoz is, akik nem molyok.

A kihívás lényege az, hogy  két hónap alatt, az általunk kikölcsönzött könyvtári könyvek közül legalább ötben hagyjunk különféle üzeneteket illetve rajzokat, amiket később aztán más talál meg a könyvekben. Természetesen mindezt anélkül, hogy károsítanánk a könyvet. Ha mindez megvan, akkor posztoljuk ki a kis üzenetekről készült képeket az erre fenntartott Moly-zónába.

Nagyon röviden ennyi lenne a lényege. Ha felkeltette az érdeklődésedet ez a kihívás, akkor a részletes szabályzatot megtalálod a 


A terjeszkedésre való tekintettel néhány plusz dolgot is megemlítenék:

Ha van blogod:
  • Rakd ki a fent található képet a blogodra, a kép pedig mutasson a moly kihívásra vagy erre a bejegyzésre (ezt ti döntitek el).
  • Ha kész a kihívás, akkor a képeket az üzenetekről egy bejegyzésbe foglalva kiposztolhatjátok a blogotokra is.
Ha moly vagy:
  • Igaz ez a szabályzatban is benne van, de azért itt is megemlítem: Ha moly vagy, akkor az üzenetre, rajzra, könyvjelzőre írd rá a moly.hu-t valamilyen formában, például moly.hu, #molyvagyok stb. illetve a felhasználónevedet. Esetleg ha gondolod az üzenet lehet anonim is.


Ha nem vagy moly:

  • Ha nem vagy moly, és blogod sincs, akkor az üzenetekről készült képeidet kiposztolhatod a kihívás facebook-csoportjában is, amit ITT megtalálsz.
  • Ha nem vagy moly, de blogod viszont van, akkor te döntöd el, hogy facebookra, vagy a blogodra rakod ki a kész képeidet.

Remélem hogy elnyeri tetszéseteket a kihívás, és hogy sok résztvevője akad majd. Ha bárkinek bármi kérdése van akkor fordulhat hozzám is, illetve természetesen a kihívás megalkotójához is.
Kellemes olvasást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése